Katmer nedir, nasıl yapılır?
Katmer yemek için Gaziantep’e gitmeye gerek yok. Ilık suda bekletilen hamur, ayçiçek yağında saatlerce bekletildikten sonra elle incecik açılır. Hazırlanan krema, toz şeker ve esmer fıstıkla buluştuktan sonra kare şeklini alır. Üzerine tereyağı sürülüp fırınlandıktan sonra çıtır çıtır servis edilir.
Katmerin hikayesi nedir?
Bu geleneğin kökeni şu fikre dayanır: Bir zamanlar, Gaziantep’te yeni evli çiftler düğün sabahı katmerle evlerine gönderilir ve kahvaltıda katmer yemeleri tavsiye edilirdi. Bunun sebebi “Yeni hayatınız neşeyle başlasın ve tatlı bir şekilde devam etsin” düşüncesiydi.
Katmer içinde neler var?
Antep Katmeri 18.09.
Sivas Katmeri içinde ne var?
Sivas Katmeri, su, un, yağ, yaş maya, yumurta sarısı ve tuzdan yapılan bir unlu mamuldür. İçerisindeki ürünlerin karışımından dolayı tuzlu bir tada sahiptir.
Katmerin içine ne konur?
İncecik hamurda; Fıstık, krema ve şekerin muhteşem buluşması. Gastronomi şehri Gaziantep’in efsane tatlısı: Katmer.
Katmer hangi ülkeye ait?
Katmer, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde, özellikle Gaziantep ve çevresinde tatlı bir yiyecektir ve fıstıktan yapılır. Ege bölgesinde tuzlu bir hamur işidir ve genellikle tahinle yapılır.
1 Adet katmer Kaç Kaloridir?
Katmer hakkında bilmeniz gerekenleri öğrenelim! 100 gram Katmer 256 kalori içeriyor. 1 porsiyon Katmer (196,3 gr) 503 kalori içeriyor. 100 gram Katmer 50,41 gram karbonhidrat, 7,68 gram protein, 2,26 gram yağ, 3,5 gram aminoasit, 1,5 gram gliserin içeriyor…
Katmer hangi yağ ile yapılır?
Yağ; 15-20 gram saf yağ kullanılır. Ghee %99’dur.
Katmer ne zaman yenir?
Gaziantep’te kahvaltıda yenen çok tatlı bir yiyecektir. Baklava hamuru arkası görünecek kadar ince açılır, içine bolca toz şeker, sade krema ve kırılmış fıstık eklenir ve katlandıktan sonra fırına verilir. Katmer kısa sürede hazır olur ve meyve suyu veya sıcak sütle tüketilebilir.
Katmer ne ile yenir?
Katmer Antep bazı yerlerde bol fıstıkla servis edilirken, bazı yerlerde yazın dondurmayla, kışın ise kaymakla birlikte servis edilir.
Yağlı katmer hangi yöreye ait?
Yağlı (Katmer) – Amasya bezeleri incecik açılır ve yağlanır. Ezilmiş ceviz ve haşhaş tohumları tekrar yağla inceltilerek üstüne yayılır. Malzemenin hiçbir yeri bozulmadan elle uçları çekilir.
Katmer sütlü mü?
Tavada şeritler halinde kesilmiş katmer tarifi nasıl yapılır? Sadece süt ve unla hazırladığımız, mayasız, lezzetli bir sütlü katmer. Bir gün önceden hazırlayıp buzdolabına koyup sabah kahvaltıda hızlıca pişiriyoruz. Önce süt, un ve tuzu bir kaseye koyup iyice yoğurarak hamur haline getiriyoruz.
Sivas Katmeri hangi yöreye ait?
Sivas mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan katmer, geleneksel bir lezzettir. İnce yufkaların arasına tereyağı ve tahin eklenerek özel hale getirilen katmer, Sivas yöresine ait yöresel tarifiyle damakta unutulmaz bir tat bırakır. Sivas Katmeri, doğal malzemelerle ve geleneksel yöntemlerle hazırlanır.
Katmer kilisin mi?
Şehrin bu konuda en önemli mekanı Hacıfadıloğulları Baklavası! Burada sadece Katmer değil, Kilis’in meşhur cennet çamurunu da bulacaksınız. Kilis Katmeri, sahte Antep Katmeri gibidir.
Buzluktan çıkan katmer nasıl pişirilir?
Hazırladığınız katları hemen pişirmek istemiyorsanız aralarına yağlı kağıt veya poşet koyup dondurucuya kaldırabilirsiniz. Dondurucudan çıkardığımız katları çözdürmeden ısıtılmış tavada pişirelim.
Katmer ne ile yenir?
Katmer Antep bazı yerlerde bol fıstıkla servis edilirken, bazı yerlerde yazın dondurmayla, kışın ise kaymakla birlikte servis edilir.
Katmer hangi yağ ile yapılır?
Yağ; 15-20 gram saf yağ kullanılır. Ghee %99’dur.
Katmer ne ile servis edilir?
Hamur incecik açılır ve her katın arasına bolca fıstık serpilir. Üzerine şeker serpilir ve üzerine tereyağı gezdirilir. Sıcak servis edilen Katmer, fırında kısa sürede çıtır çıtır bir kıvama gelene kadar pişirilir. Genellikle dondurma veya kaymak ile servis edilir, bu da tatlıyı daha da zenginleştirir.
Haşhaşlı katmer hangi yöreye aittir?
Haşhaşlı katmer, un, tuz, su, yağ, haşhaş ezmesi ve sirkeden yapılan Afyonkarahisar’a özgü bir katmer yemeğidir.